Visita de Francesc Mauri

El dia 24 d’abril en Francesc Mauri va venir al PQPI-PTT de Sant Cugat a fer una xerrada sobre canvi climàtic. Ens va explicar com han variat les temperatures al llarg del segles , i ens va dir que de canvis climàtics n’hi ha hagut sempre. HI ha tres causes naturals que produeixen variacions en les temperatures: la inclinació de l’eix de la terra, l’activitat volcànica i l’activitat solar. Aquestes variacions naturals són molt lentes, passen al llarg dels segles, i això permet que tant la natura com les persones ens puguem anar adaptant. Els darrers 30 anys hi ha hagut un augment molt ràpid de les temperatures , cosa que ha fet que es sospités que no passava de forma natural, sinó que hi ha hagut la influència d’algun altre factor. El que s’ha vist és que l’acció dels humans ha accelerat aquest procés  a causa de la crema de combustibles fòssils.

Després d’explicar-nos tot això en Francesc Mauri ens va donar idees de com poder minimitzar el nostre impacte en tot aquest procés: evitar emissions de CO2. Per aconseguir això podem utilitzar energies renovables que són il·limitades, contaminen el mínim, no contribueixen a l’escalfament i ens permeten la independència energètica. Com a exemples d’aquest tipus d’energies ens va parlar de la solar, l’eòlica, la geotèrmica, la mareomotriu i la biomassa.

Tenint en compte el nostre perfil professional la biomassa ens va interessar molt. La gestió eficient i racional dels boscos proporciona la matèria primera d’aquesta energia.  Com a  jardiners o personal forestal podem  fer la neteja dels boscos, la reforestació… de manera que es tregui un bon rendiment al bosc i se n’evitin els incendis. Les calderes de biomassa permeten un estalvi econòmic considerable, i a més garanteixen una font d’energia pròxima i autogestionada.

Una altra proposta per reduir les emissions de CO2 que ens va fer va ser l’ús dels vehicles elèctrics (cotxes i motos). A part de no contribuir a l’escalfament també ens permet un estalvi en combustible de fins a 4000€ en un any.

Durant tota la xerrada vam rebre molta informació interessant que ens fa més conscients de les accions que podem fer per atenuar el procés de canvi climàtic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s