Art floral: sessió 8/01/2014. Centre de taula

IMG_7756

A la primera classe de floristeria vam aprendre a realitzar un centre de taula amb diferents tipus de flors com ara la gerbera, les roses, els crisantems i una varietat de clavells anomenats poetes, fulles seques de fals plataner i heura verda. Aquests dos últims IMG_7771elements s’utilitzaven per omplir la part inferior del centre de taula i no  tant per decorar, com fan les flors abans esmentades.

El primer pas va ser netejar les tiges de totes les flors, per donar-los millor aspecte abans d’utilitzar-les i per tal que es conservin més temps. Després vam fer un tall a la part inferior de cadascuna de les tiges en forma diagonal per tal que puguin agafar millor l’aigua i mantenir-se maques més temps. Un cop fet això les tornàvem a la galleda d’aigua perquè es conservin millor mentre es treballa amb elles.

Una vegada netes totes les flors vam agafar un test rodó i vam retallar el material on  ficarem les tiges de les flors clavades. El vam fer de la forma exacta del test iIMG_7770 així vam aconseguir mantindre fixe l’estructura base. El material que fem servir s’anomena Mosi, és com una espuma que absorveix l’aigua i la va deixant anar per tal de mantenir les flors en bon estat.

El següent pas va ser començar a clavar l’heura i les fulles seques a la part inferior d’aquest material humit, posós i verd (mosi). Però no de qualsevol manera, sinò amb ordre i donant forma d’estrella de sis puntes, fent diverses capes aconseguirem cobrir tota la part baixa i així feia l’efecte d’una faldilla que tapava la major part del test.

Seguidament vam clavar les roses amb l’ordre explicat abans i afegint una al mig, després van ser les gerberes i els crisantems, que eren les flors més grans. Per últim ficàvem els clavells de poeta que omplien els espais vuits amb flors més petites i uns talls plens de fulles verdes.IMG_7768

 

 

 

Autor: Henoc Ballester Álvarez

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s