HIVERNACLE A CAN MONMANY

Des del dia  13 de gener i fins el dia 10 de març, tots els dilluns els alumnes del PQPI-PTT Sant Cugat anem a la maria de Can Monmany a fer diverses tasques dividits per grups. A un grup ens van dictaminar la tasca de refer l’hivernacle que semblava un gos vell, que espera que l’enderroquin sense fer soroll. Tot l’interior era ple de males herbes que arribaven fins el sostre. I a l’exterior no millorava, totes les plaques de plàstic transparent s’havier tornat de color fosc i quasi totes s’havien despenjat. Això i el fet que no hi havia porta, va facilitar la tasca de netejar l’interior. Aleshores, mentre uns netejaven, uns altres acabaven de treure les palques que hi quedaven

IMG_7818Aquí ja havíem deixat només l’estructura, l’esquelet, i estàvem preparant unes rases per enfonsar el plàstic amb que quedaria cobert l’hivernacle.

 

 

 

Un cop va estar tot net vam fer una rasa als dos costats més llargs de l’estructura, per després posar-hi un plàstic a sobre de l’estructura de maner aque hi quedessin les vores enfonsades a les rases. Després hi vam passar fil de niló en zig-zag per sobre, fixant-lo a terra amb unes piquetes.

IMG_7908

Clavant les piquetes

 

 

 

 

 

 

 

 

El següent pas va ser fer les portes, que van ser fetes amb unes peces d’alumini, fixades entre sí amb cargols. Eren com un mecano gegant. Després vam cobrir-les amb el mateix plàstic que l’hivernacle i les vam col·locar a l’estructura

IMG_7859

Muntant el gran mecano

Quan tot l’exterior ja estava fet, vam començar amb l’interior. Primer vam estendre una lona negra per tot el terra, perquè així no creixessin males herbes. Després vam fer una altra rasa aquest cop per passar la mànega per la instal·lació del reg. Un cop la mànega ja estava dins l’hivernacle vam instal·lar uns aspersors que estan controlats per un programador. També vam fer un camí al mig de l’hivernacle amb palets de fusta reciclats.

Així ja estava llest per posar les plantes i que creixessin sanes i fortes.

 Ivan Marco Sagau

IMG_7905

Aquí es veu el camí central de palets i les portes encara no estan tapades amb el plàstic

 

IMG_7979

Hivernacle enllestit, a punt per funcionar

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s