Visita a l’empresa Ricoh

Participem en un projecte amb l’empresa Ricoh de Sant Cugat, que ens permet acostar a l’alumnat del PFI-PTT a la realitat del món laboral.  A partir de la sessió que ens fan voluntaris/es per explicar-nos que és el que busquen les grans empreses en els seus treballadors i treballadores i de la posterior visita que fem a les seves instal·lacions, tenim l’oportunitat de rebre de primera mà informació sobre què és el que el mercat laboral valora en aquests moments.

Els voluntaris/es ens parlen de les actituds que cal que tinguem quan ens volem incorporar a una empresa, les característiques de la nostra manera de fer i relacionar-nos amb els altres: treball en equip, proactivitat, empatia, escolta, assertivitat… Per explicar-nos tot això ens plantegen un seguit de dinàmiques que hem de resoldre grupalment.

També ens parlen de la importància de les noves teconologies i del rastre digitatal que deixem a la xarxa, i com en podem treure partit si el construim de forma positiva i controlada.

En la sessió que anem a veure l’empresa ens mostren els seus productes. Veiem en funcionament les impressores 3D, que desperten molt interès en tot el nostre alumnat. També ens mostren projectors, fotocopiadores, impressores… tot ben explicat per part de voluntaris/es que volen acostar l’empresa a la població de Sant Cugat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

És una experiència enriquidora, que d’altra manera el nostre alumnat no podria tenir, i on els voluntaris/es prenen en certa manera el paper de coach i parlen des de la seva experiència i des del seu itinerari. Això fa que l’alumnat vegi que es pot arribar a un mateix lloc des de camins diferents, i per tant que no hi ha camins bons o dolents sinó simplement diferents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s