Can Monmany

Com cada any anem a fer formació pràctica a Can Monmany col·laborant en algun dels projectes que tenen allà engegats. Aquest curs els hem ajudat a construir una taula, un compostador, hem preparat i desbrossat terrenys i hem fet la poda de les vinyes.

També hem dut a terme dues activitats noves, que han estat molt ben valorades tant per l’alumnat com pel professorat: hem fet pràctica de trepa i poda en alçada i hem fet pràctica de motoserra. Han estat dues activitats en les que hem participat 5 professors/es, per tal de poder fer una atenció personalitzada i sense cap mena de risc, i que en tot moment l’alumne que està fent la pràctica tingui un professor al seu costat. També hem extremat les precaucions amb els EPI’S, o sigui que hem pogut fer un bon repàs dels elements essencials i la seva necessitat davant de pràctiques professionals de més risc.

Eines de tall manuals i mecàniques i elements de protecció individual

Els joves ha après a pujar als arbres amb seguretat, han après a col·locar-se els Elements de protecció, han après a tallar branques lligats de forma segura a l ‘arbre, han muntat i desmuntat les cadenes de la motoserra, n’han fet la neteja i manteniment, saben com tallar el tronc d’un arbre per tal fer-lo caure a terra de forma segura, aprenen com aguantar els troncs amb cordes segons l’orientació mentre es talla….

Han estat uns matins intensos però molt profitosos, que donen expriència als joves en el que seria la gestió dels boscos i la neteja dels mateixos de cara a que estiguin protegits. Hem vist de forma pràctica quines són les situacions perilloses pel bosc i hem aprfitat per poder fer el manteniment d’un petit espai de Can Monmany.

 

Pràcitca de trepa i poda en alçada

 

Pràctica de Motoserra

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s