PRESENTACIÓ

El Pla de Transició al Treball és un programa adreçat a formar professionalment a joves de 16 a 21 anys que no han aprovat l’educació secundària obligatòria. És una acció que organitza conjuntament l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès,  la Generalitat de Catalunya i la diputació de Barcelona.

Aquesta formació consta de dos mòduls obligatoris. El primer està dedicat a l’orientació i a l’adquisició d’habilitats personals bàsiques (aprenentatges instrumentals bàsics -llengües i matemàtiques-, coneixement de l’entorn social i professional, desenvolupament i recursos personals) i es realitza majoritàriament durant el primer trimestre del curs. El segon , es fan simultàniament al llarg del primer,  segon i tercer trimestre i proporcionen els coneixements específics sobre la professió escollida, en el nostre cas la jardineria i la cura dels vivers. Una part es realitza a l’aula i al terreny de treball amb professors/es experts/es (jardiners, educadores ambientals, floristes…) i l’altra en forma de formació en centres de treball. Hi ha una tercera fase del curs que consisteix en l’orientació i l’acompanyament dels joves en el seu procés d’inserció laboral i/o educativa.

Al Pla de Transició al Treball de  Sant Cugat del Vallès estem formant Auxiliars en vivers i jardins. Estem realitzant la part de formació tècnica al Casal Cultural de Mira Sol. A partir del mes de maig posen en pràctica tots aquests coneixements que estan adquirint dins l’àmbit de l’empresa, gràcies a la col·laboració d’organitzacions de Sant Cugat, Rubí, Barcelona, Cerdanyola del Vallès… En total han de realitzar 180 hores de formació en centres de treball.

 

 

Alumnes del curs 2017-2018

Un cop finalitzat el curs els i les alumnes obtindran:

  • Certificació de la formació rebuda i de les competències professionals adquirides
  • Reconeixement de la formació en la realització de les Proves d’Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà

Així doncs el PTT és una oportunitat per als i les joves de reprendre la seva formació i poder aprendre una professió que els permeti tenir un futur laboral.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s